Legyen ön is milliomos 2012 - Friderikusz lesz az RTL Klub kvízmestere

Nagy túlélőnek bizonyult Friderikusz Sándor (53)! A csípős nyelvű tévés hiába távozott 1999-ben perrel és haraggal az RTL Klubtól, most úgy tudjuk, nagyon komoly feladatot kapott a csatornától. Egészen mostanáig az a hír járta, hogy a Gazdasági Versenyhivatal által már engedélyezett második csatornán, az RTL 2-n indul újra a Legyen ön is milliomos!, Friderikusz Sándorral. Ugyanitt készült volna el a Szombat esti láz legújabb szériája is, amelyet Oroszlán Szonja és Csonka András vezetett volna. A táncos műsort azonban lefújták. Az, hogy a műveltségi vetélkedőt viszont nem, azt jelenti, Fridi az anyacsatornán tér vissza - árulta el lapunknak egy neve elhallgatását kérő informátor, aki azt is hozzátette: nem hivatalosan szó volt róla, hogy talán már márciustól elindul az RTL2, de úgy tűnik, erre még várni kell.
- A Szombat esti láz értelemszerűen nem jöhet más napokon, mint szombaton, amely az anyacsatornán már foglalt a hamarosan induló Csillag Születik miatt, így Oroszlán Szonjának és Csonka Andrásnak meg kell várnia, míg valóban elindul a testvércsatorna, Friderikusz viszont nagyon jól járt - tette hozzá.
Friderikusz Sándor 13 évvel ezelőtt vezetett műsort utoljára az RTL Klubon, a Meglepő és mulatságos 2,8-3,1 millió nézőt hozott a csatornának adásonként, mégsem tartott sokáig. Ráadásul Friderikusz és az RTL Klub öt éve még perben állt, a kereskedelmi csatornáról azt tartotta, értékmentes szemlélet jellemzi, ezért állt tovább onnan 1999-ben. A szakításból még peres ügy is lett, mert Fridi nem engedte adásba a műsora utolsó részét. A per a Legfelsőbb Bíróságon ért véget, a jogerős ítélet értelmében Friderikusznak negyvenmillió forintos kártérítést kellett fizetnie a tévécsatorna számára, amely akár a Legyen ön is milliomos! műsorvezetői fizetéseként vissza is vándorolhat Friderikusz Sándor zsebébe. Fridi emellett alig másfél éve még a konkurens TV2-n zsűrizte a Megasztár tehetségeit, így az RTL Klubhoz való igazolása emiatt is meglepő.

Érdekes kérdés az is, hogy a tapasztalt tévés vajon miért mondott igent a felkérésre, hiszen köztudott, hogy a Legyen ön is milliomos!-t hosszú ideig jegelték, mondván, elfáradt a formátuma, nem hoz már akkora nézettséget. Ezért vált meg Vágó István is a csatornától. Később Fábry Sándorral egy átdolgozott változattal - celebjátékosokkal - visszatért a műsor, de nem volt hosszú életű.
Az eredeti formájában feltámasztani a vetélkedőt nem kecseget sok eredménnyel, így az sem kizárt, hogy Fridi egy új formátumra mondott igent. A Blikk megkereste az RTL Klubot is, ott azonban értesüléseinket sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták.