Legyen ön is milliomos - Górcső alatt: Friderikusz vagy Vágó a jobb?

Szakértőnk szerint egyelőre kétesélyes, képes-e Friderikusz elhomályosítani Vágó István emléket, akinek neve összeforrt a Legyen Ön is Milliomos! című műsorral. Nagy meglepetés volt, hogy az RTL Klub Friderikusz Sándort kérte fel a Legyen Ön is Milliomos! vezetésére. A szerdai első adást óriási várakozás előzte meg. Réz András esztétát kértük meg, értékelje Fridi bemutatkozását. A szakember szerint a műsorvezető egyértelművé akarta tenni: ő nem Vágó István.
Friderikusz Sándor a Legyen Ön is Milliomos!-ban kicsit más szerepben jelenik meg, mint amit megszokhattunk tőle. És nagyon más szerepben, mint Vágó István. Míg Vágó kiépítette magáról a mindentudó, megrendíthetetlen, távolságtartó játékmester képét, Fridi azt csinálja, amihez a legjobban ért: beszélget. Kicsit visszafogottabban, mint ahogyan ismertük, ám a kérdéseiben ugyanúgy benne van a kötekedés még akkor is, ha ezek a beszélgetések nem falrengető témákról szólnak – mondta lapunknak Réz András. Friderikusz nem azonos Vágó Istvánnal. Ki is mondja. Vágó Pista tizedmásodpercre kidolgozta, hogyan kell magában a játékban feszültséget, drámát teremteni. Pontosan tudta, hogyan kell nagyvonalúan átugrani az olcsó kérdéseket, melyik az a pillanat, amikor a játékost először kell szembesíteni azzal, hogy mekkora tétje van a dolognak. Egyértelmű, hogy Friderikusznak ilyen rutinja, fogásai nincsenek. De ő nem is ilyen. Míg Vágó a drámát a játékra koncentrálta, ő inkább a játékos személyiségében keresi. A képmás, amelyet kitalált magának, nem hasonlít Vágóéra. Nem próbálja azt sugallni, hogy egyaránt jártas a mikrobiológiában és a neutronfizikában, viszont szeretne kiprovokálni a játékosokból történeteket, tehát más módon próbálja játékba hozni őket. Azt nem tudom megmondani, elhomályosítja- e valaha Vágó Pista képét, hiszen vele sok-sok évet éltünk együtt, ám arra számítok, hogy a következő adásokban már gördülékenyebben formálja meg ezt az általa nagyon is tudatosan felépített játékmesteri szerepet – tette hozzá Réz. Vágó István véleményét is kikértük a megújult vetélkedőről, de nem kívánt állást foglalni.
Az első adást 1,3 millióan néztékAz RTL Klub elégedett a Legyen Ön is Milliomos! első adásának fogadtatásával és nézettségi adataival. A kvízműsort a teljes lakosság körében több mint 1,3millióan nézték, míg a vele szemben futó Doktor House című sorozatra csak valamivel több mint 581 ezer néző volt kíváncsi. A kereskedelmi csatornáknak fontos, 18–49-es korcsoportban az RTL Klub vetélkedőjét 493 ezren, míg az amerikai sorozatot 320 ezren nézték. Ezek is bizonyítják: a legjobb döntés volt Friderikusz felkérése. Kíváncsian várjuk a folytatást – mondta Kolosi Péter programigazgató.